Nieuwe modulaire banden voor grote radijskwekerij

De huidige modulaire transportbanden voor het afvoeren van kratjes met daarin radijs vertonen binnen 6 weken na installatie draaien aanzienlijke sporen van slijtage en rek.Door de overmatige rek als gevolg van slijtage op de pennen (krukaseffect) correspondeerde de steek van de band niet meer met de steek van het tandwiel waardoor een juiste aangrijping op den duur niet meer mogelijk was en de band uiteindelijk niet meer werd aangedreven. Tevens vertoonde de bovenzijde van de band verregaande sporen van slijtage.

De klant was in de huidige situatie dus genoodzaakt met regelmaat een nieuwe band en tandwielen te monteren, en werd dus geconfronteerd met een terugkerende kostenpost terwijl het uiteindelijke probleem niet werd opgelost.

Omdat elke toepassing anders is en ook de omgevingsfactoren verschillen is het noodzaak per geval te bekijken welk materiaal band en tandwiel, soort pen maar zeker ook de soort van geleiding ideaal is. Dit om klanten te behoeden voor “onnodige kosten” als gevolg van een onjuiste combinatie.

Gezien onze ervaring en expertise hebben we samen met de klant een plan van aanpak gemaakt en het probleem middels een aantal ingrepen tot tevredenheid opgelost.

  • Nieuwe Scanbelt modulaire banden geleverd voorzien van rvs pennen om vuil buiten te sluiten en krukaseffect welke leidden tot oprekken van de band te voorkomen
  • De PE-glijstrippen op het bovenste glijdek vervangen door RVS strippen om inbedden van vuil in het PE materiaal tegen te gaan en welke uiteindelijk als schuurpapier gaan werken.
  • De PE-glijstrippen op de retourzijde vervangen door kunststof ondersteuningsrollen om weerstand (wrijving) en dus slijtage aan de transportzijde van de band te voorkomen. Een rollende ondersteuning geeft veel minder wrijving dan een statische.De nieuwe banden en ondersteuningen zijn ca. 1 ½ jaar geleden gemonteerd en draaien tot volle tevredenheid.